Brno

2010.01.21. 11:00

 15-én volt a születésnapom, ebből kifolyólag lett rendezve egy kis házibuli. 14 meghívott emberből jó ha 6 itt volt, köszi nekik. Többieknek fakju :) Rég rendeztem ilyen lapos bulit, mint amilyen ez a mostani volt, de hát én megpróbáltam. Szóval voltunk itt kb. 8-an, meglepiként jött egy XXL pizza, köszi Öcsi. Sör és a feles fogyott rendesen, tudva hogy nekem reggel mennem kell Brno-ba. Hajnali 2-kor sikeresen elindult mindenki haza, én meg aludtam egészen 5:45-ig. Akkor már muszáj volt felkelnem, és elkezdeni készülődni. A csapattagjainak ígértem hogy minden tőlem telhetőt megteszek, de ne számítsanak sokra, mert születésnapi buli lesz és valószínűleg nem leszek teljesen hadrafogható. Amire számítottam be is jött, 12 csapatból sikerült megszerezni a 12. helyet. Talán a 10 év alatt még soha nem végeztem ilyen szar helyen.

Szerző: butky

3 komment

Címkék: buli petanque

Mozgalmas napok

2010.01.10. 12:40

 Mozgalmas napok vannak mögöttünk, kész lett végre a Suzuki is a kuplung bowden szakadás után. Pénteken bulimeghívás, ahova éjfél körül estem be a meló miatt. 2 óra alatt benyakaltuk a whiskeyt amit vittem, mindezt úgy hogy higítottuk. Elfogyott a maradék sör is, ami a szilveszteri buliról maradt. Mindesetre rég volt olyan hogy reggel 6ra értem haza. Ezzel annyira nem is lett volna baj, ha nem fél 8kor akartam volna kelni mert aznap verseny volt. Fél 9-re volt megbeszélve, hogy jön értem László, na most sikerült 8:45kor felkeltenie engem. Mondanom sem kell, hogy egész nap milyen szarul voltam. Versenyen ilyen szarul rég játszottam, mondjuk ez betudható volt a (fél)részegségemnek. 15 csapat volt a versenyen, 5 darab 3as csoport lett belőle, amiből nagy nehezen sikerült továbbjutnunk a legjobb 8-ba. A 4-be jutásért visszakaptuk ukrán ellenfeleinket, akikkel mint a csoportban, most sem bírtunk. Végülis a Gerecse szokásához híven, megint elhozta a kupát.

BUÉK!

2009.12.31. 15:27

Eljött a 2009-es esztendő utolsó napja is. Mindenkinek kívánok még több sikerben és boldogságban gazdag új évet. Fogadalmakat tessék éjfélkor megtenni, hogy legyen mit megszegni. Én már megtettem a fogadalmamat, 26-a óta nem gyújtottam rá. (még vízipipára sem!). 

Szerző: butky

Szólj hozzá!

Címkék: buli

3/3

2009.12.27. 13:18

A karácsony utolsó napja arról szólt volna, hogy elmegyünk a Mamámhoz, de ez meghiúsult mivel időlözben kórházba került. Így kitudtam pihenni a 25-ei estét amit a kaméleonban és a royalban töltöttünk kovács kollegával. Most sem voltam szomjas, csak másnap délben. Fél 5re sikerült is hazaérni, majd fél 1kor vagy 2kor felkelni. Ez is csak azzért, mert öcsém telefonált Mamával kapcsolatban.

Ezek után a tegnapi nap ismét a pihiről szólt. Ma voltunk Ikeában, mert nagy kedvezményeket hírdettek az ikea family tagoknak... Na most ez kb a 10Ft-os rántottáig terjedt ki. Az igazság az, hogy ilyen szörnyű rántottát még soha sem ettem. Kerestük a nagy akciókat, de sehol semmi. Autókáztunk kicsit pesten, majd vissza a Premier outletbe nyitásra, ahol megerősítettük magunkban hogy ezeket a boltokat még mindig nem a mi pénztárcánkhoz szabták. Ha már egyszer outlet, meg 30-70% kedvezmény, akkor miért nincsenek mondjuk 5e Ft-ért nike kabát, aki meg az aktuális divatot akarja és bírja követni, az megveszi 50ezerér a boltba.

2/3

2009.12.25. 18:35

"felnőttebb fejjel" ez de hülyén hangzik a számból, szóval egészen másképp élem meg a karácsonyt mint régebben amikor még a csattogós lepkét tologattam. Érvényesül a jobb adni, mint kapni dolog, mert még mindig többet költök/költünk másokra mint magamra. Itt a cigi az nem számít bele, mert akkor az állítás érvényét veszítené :) Mindegy, mert nincs ezzel semmi baj, jó látni ahogy a körülöttem levők örülnek mikor kibontják az ajándékokat, ki tudja, lehet szimulálnak de ez engem nem érdekel. Sokszor várom a karácsonyt, de amikor meg belecsöppenünk, akkor szeretnék minél előbb túl lenni rajta. Pár éve ilyenkor már a kocsmákat jártuk, úgy jobb volt akkor elviselni az egészet, mára ez abbamaradt. Itt vagyok esténként az én Szerelmemmel, és boldog vagyok hogy van olyan akire mindig számíthatok. Ez persze igaz a család többi tagjára is, de mindenkire máshogy tenkintek. Érdekes, mert még az első sörömet sem ittam meg, és máris csöpögök. 

A vidámabb rész jön most! Kaptam egy karórát, ami igazából nem tetszik, ezért majd kifogjuk cseréltetni, meg egy akkus csavarhúzót ami elkelt már a lakásnál, manuálisan elég nehéz volt a dolgokat csinálgatni. 

 

Most poker...

Szerző: butky

3 komment

Címkék: :) hétköznapok

butky is back

2009.12.23. 21:36

Olyan sokszor tűntem már el és jöttem vissza újra, most megint megpróbálom tartani a folyamatosságot, hátha valakit még mindig érdekel hogy mi történik velem/velünk. Immáron majd másfél éve ugyanannál a cégnél dolgozok, "kitartóan" és várom a lehetőséget a lépésre, előrelépésre. Valahogy sosem akar ez összejönni. Közelednek az ünnepek, ma végre sikerült is letudni az utolsó ajándékot is, nem kis pénzünk ment rá az egészre. A lényeg persze az, hogy mindenki örüljön... remélhetőleg össze is jön. A közeljövőben valószínű indítok egy másik blogot is amit már régóta tervezek, de ezt majd később.

A mai nap híre:

A főnök visszatér, és 3 évig a Mercedes szolgálatában fog állni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: nso.hu

Ez egy jó hétvége volt!

2009.03.24. 09:31

Jó dolog is a szabi, főleg hogy az után meg leltár lett volna. Szóval pénteken kivettem egy szabit, mert indultunk le Pécsre. Érdekes hogy a délután kettős indulás után 4 óra alatt értünk le. Pedig csak egyszer tévedtem el... lehet nem kellett volna betartani a szabályokat?! Lényeg a lényeg a kis fordocskával mentünk, nem is Pécsre, hanem Magyarszékre mert itt szálltunk meg. Fehérvártól kezdve hószakadásban folytattuk útunkat. Körülbelül Magyarszékig ez meg is volt, hol lehagytuk a felhőket, hol behoztak minket. Szóval 6 órára értünk Magyarszékre, ahol már vártak minket. Sütik bevoltak készítve, söröshordó is :) Estére terveztünk egy pokerezést, és pizzázást. Na most ez a kettő olyan jól sikerült, hogy még egy autófényes petanque-ot is beiktattunk éjfél után. A szálláson már régebben jártunk, a legjobb benne az volt hogy a takarók kb 1,4 méteres voltak. Így választhattunk hogy mink fagy meg. Én valahogy megoldottam, és összekuporodva elaludtam. Állítólag néha horkoltam is, de ez a piának tudható be :)

Reggel 8 órási kelés már megviselőbb volt, na meg a pizza ami elrontotta a gyomromat. Egy frissítő zuhany után már minden rendben volt, és indulhattunk is Pécsre. A 48-asok terén volt a verseny. 15 csapat, 8 fok, erős szél, az élmény felbecsülhetetlen. Kabátban soha nem tudtam játszani, erről most is bebizonyosodtam. Első meccsünket rögtön elveszítettük. A harmadik csoportmeccsnél megjelentek a parkolóőrök, mindenki rohant az auóikhoz, és az autómatához jegyet venni. 50Ftért vettem hétfő reggelig egyet, mivel már csak 20 perc volt a fizetős szakaszból, 13-tól ingyenes szombaton. Az elődöntőben találkoztunk azzal a csapattal, akitől rögtön az elején kikaptunk. Rájöttek, hogy mi már nem fázunk, mivel átestünk a holtponton, így simán levertük őket. Végül a döntőben elszenvedtük második vereségünket aznap, így be kellett érni a második hellyel.

5 óra körül el is tudtunk indulni haza, durván 8ra itthon is voltunk. Az átlagsebességen javítottunk egy keveset, igazolni akartuk a tényt, hogy a hazaút mindig gyorsabb. Hazaérve zuhany, majd jöhetett a tequilázás. 7en megittunk másfél üveggel, majd le a békepipába. Ott kis tengés-lengés, majd irány vadorzó. Útban a kijárat felé összefutott két amerikai haverommal, akik mondták hogy ők is oda mennek és már itt a taxijuk is, menjek velük. Nem kellett nagyon győzködni. A vadorzó hozta a szokásos formáját, rengeteg fiatalkorú, bár most nem láttam mattrészeg fiatalokat. Lehet megtanultak bulizni?! Vagy válság van, és nincs pénz piára. 3-kor irány haza, ugyanazokkal a haverokkal. A tequila és a sör megtette hatását, volt egy találkám a nagyfehérrel :)

Szerző: butky

3 komment

Címkék: buli petanque

Ami késik az nem múlik, talán ez illik ide. Voltunk petanque versenyen. Egy év után állt össze újra a régi csapatunk, 26 csapat közül természetesen mi nyertük meg a versenyt. Ez pedig a Barátság kupa volt Szőnyben. 15 szlovák és 11 magyar csapat részvételével, a legjobb 4ben pedig csak mi voltunk magyarok, és megcselekedtük amit megkövetelt a haza :) Meló van folyamatosan, néha már túl sok is... Ilyenkor persze örülni kell hogy van, nem úgy mint sok embernek most Magyarországon.

Pokereztünk is következő hétvégén. Rekordszámú 11 játékossal, döltek a zsetonok, a pia is belénk, majd pedig megnyertem :) Ennek az elején 6% esélye volt :)

2 óra múlva indulunk le Magyarszékre, megpróbálunk ott is jól petanqueozni, hátha ezt is sikerül elhozni :)

Szerző: butky

1 komment

Címkék: buli petanque

Ismét itt...

2009.02.16. 22:07

Lassan megszokjátok már ezeket a kisebb csendeket, amíg nem jelentkezem. A kutya folyamatosan szivat engem. Valamelyik nap egy séta közben nem elég hogy húzni kellett, mert megmoccanni sem akart, a lépcsőn feljövet bement a másodikon egy lakásba. Megnézte a nagyszobát, majd átment a konyhába én meg kint csak vártam és néztem, meg közben bocsánatot kértem folyamatosan. Pintyőke poker party?! Ha aranyhal memóriájú Gábor is játszik akkor soha, értem már hogy hogyan tudja idegileg kizsigerelni az ellenfeleit. Tanulság, hogy legközelebb nem kocsival megyek és akkor én is tudok inni. Melóban folyamatos a szopás, lassan már kezdem megszokni, hogy idegbetegen jövök ki onnan. A feltételek a munkához egy kicsit nagyon hiányosak, de ebbe most ne menjünk bele.

Életemben másodjára mentem el Kisbérre az Eldoradóba, gyanítom utoljára is. Bár 3 éve is ezt mondtam. Onnan veszi észre az ember hogy öregszik, hogy elkezd retro bulikba járni és élvezi az ott hallható zenéket. Na most én is így tettem. Igaz ebben segítségemre volt rengeteg pia, amit azelőtt vágtam/tömtek a szervezetembe Kecskéden. 2 deci jéger után nagyjából már minden mindegy. Utána megissza az ember a Jager/Fütyülős/Pezsgő vegyítésű italt is, sőt van hogy kétszer is. Szóval elindultunk hazafelé Kecskédről, de Tatabánya és Környe között felröppent a gondolat, hogy akkor mi lenne ha elmennénk Kisbérre. Előzőleg tudtuk hogy retro buli lesz, na meg hogy világszenzáció Magyarisztánban, hogy itt először hosszú hosszú idő után újra láthatjuk és hallhatjuk a híres Gáspár Győző féle Romanticot. Higyjétek el, hogy ennyi pia után az ő zenéjük is élvezhető. Ez a paraszt egyfolytában káromkodott a színpadon, majd pedig lesmárolt valami csajt. Ki tudja, lehet Bea asszony is olvassa a blogomat :) Szóval jöttek a jó kis zenék, Haddaway, Rednex, Hungária... igaz ez nem az én korszakom, de akkor is jó volt. Fogalmam sincs mikor értünk haza, de másnapos lettem nagyon, és még a fülem is súgott egész nap a jós ki hangtechnikától.

Folytatódott a poker is, a Titan Poker és a www.pokernetonline.dk jóvoltából kaptam 40 eurót, amit azota felduzzasztottam 125re majd vissza 60ra most pedig megint 112. Elvileg 300nál lehet kivenni, a helye már meglenne a pénznek, csak el kéne érni.

Most is esik a hó, ami megint csak valószínűleg megtréfálta a meteorológusokat, mivel úgy tudom nem ezt jelezték előre. Mi azért kihasználtuk egy kis sétával a Turulnál, Kriszti, Réka, Murphy(akutya) meg én. Parkolóban fasza volt a driftelgetés, bár egy Micrával nem a legegyszerűbb a kis súlya miatt, de azért megpróbáltuk. Lefele jövet csodás látványt nyújtott az M1-esen az útzár, kitudja miért, de elég hosszú kocsisor állt. A nap megkoronázása egy mennyei gyrosozás dózsakertben és most tartunk itt.

Ja ezt a képet Incinek: (a név a lényeges :) )

 

Magamról?!

2009.01.28. 22:49

Kérted, tessék :)

 

Az új kéró ami végülis szeptember eleje óta új jó magasan van. Nap mint nap szembesülünk azzal hogy lejebb kéne költözni, mert hát mi is öregszünk :) Van egy pár sufnituningos megoldás, de mi itt semmire sem akarunk költeni, mivel albérlet, tehát semmi hasznunk nem lesz abból ha valamit kicserélünk, megváltoztatunk. Viszont a kutya néha leamortizálja a dolgokat, pl a tapétát már megkezdte.

A kutyus :

Szóval ez a kis dögöcske már 4 hónapos múlt. Annyira szobatiszta mint amennyire én rendszerető. Jól kijönnénk egymással, ha nem szarna oda mindenhova. Ami a nagyobbik baj hogy az esetek 50%-ában ezt fel is "szedi" maga után. De a foltot is felnyalhatná azért. A vége 8 és 14 kiló között lesz majd ha felnő, de legalább már a negyedikre a saját lábán jön fel. Az alvás mellette sokszor lehetetlen, mivel veri az ajtót. Persze már sokszor megkapta ezért a magáét.

A magánéletem pedig mostanra rendeződött. Néha még akadnak problémák, de azokat megoldjuk hama-hama.

Szerző: butky

9 komment

Címkék: hétköznapok