1. 20 millió évvel ezelőtt különvált az emberszabásúak törzsfejlődése. A legrégebbi emberfajtát nevezzük így. Ilyen volt például a neandervölgyi ember is.

osember.lap.hu

2. Az emberiség múltjával foglalkozó bölcsésztudomány. Az elmúlt korok eseményeinek kronologikus krónikája.

tortenelem.lap.hu

3. Északi származású hajósok és harcosok, akik a 8. században indultak hódító útjukra. Hajóikról, szarvas sisakjukról, vad fosztogatásaikról és a túlvilági életbe vetett hitükről ismerjük őket.

viking.lap.hu

4. Olyan gyűjteményes könyvtár, amely nem könyveket, hanem történelmi szempontból fontos iratokat és dokumentumokat gyűjt össze.

leveltar.lap.hu


5. Elmúlt korok civilizációinak és tárgyi emlékeinek a kutatása és feltárása. Tudományos megnevezése archeológia.

regeszet.lap.hu

6. Az európai történelem hármas történelmi korfelosztásában a középső korszakot nevezzük így: az ókor után következő, az újkor kezdetéig tartó időszakot.

kozepkor.lap.hu

7. Az emberiség történetének két legnagyobb háborúja. Olyan katonai konfliktus, amely a föld legtöbb országát érinti. Általában több kontinensre is átterjed, véres és romboló hatású.

vilaghaboru.lap.hu

8. Erődítmény jellegű épület, ahol királyok és uralkodók trónoltak és lovagok tivornyáztak. Magyarországon Budán, Visegrádon, Sümegen, Egerben és megannyi helyen találunk ilyet.

var.lap.hu

Szerző: butky

3 komment

Címkék: startlap

A bejegyzés trackback címe:

https://butky.blog.hu/api/trackback/id/tr60259019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilona 2007.12.10. 14:06:34

Szerintem ez volt az eddigi lekönnyebb "nap", de a nyelvtanra ismét nagyon figyelni kell (egyes-, többes-szám)

Zajac 2007.12.10. 17:20:35

Köszönöm...az edigieket is :-)

Tóth Katalin 2007.12.11. 18:04:28

Heppy az élet!
süti beállítások módosítása