1st day

2008.07.01. 13:57

Valahogy itt sokkal fáradtabb vagyok mint Magyarisztánban, képzelhetitek akkor mennyire. Nehezen, de felkeltünk reggel, Kriszti 7:30kor én 8:30kor... 9:30kor pedig indult a busz. Távolsági buszocska, amit addig nem tudtunk amíg fel nem szálltunk. Retúr jegy két főre 10 font ~3000Ft. Lenyeltük. Elindultunk Ayr-be, de a buszon már beugrott, hogy az önéletrajzokat otthon hagytuk, mármint a pendrive-on. Így ki lett lőve a könyvtár látogatása. Mentünk azonban a Llyods bankba, ahol kis tájszólással azt közölték, hogy ha lesz munkánk akkor menjünk vissza. Irány a Vodafone, tölteni a számlára... A fene se tudta addig, hogy mi az a feltöltés itt náluk... végül tájékoztattak a boltban hogy a helyes szó a topup. Ezekután elkezdtük keresni a jobcentert. Előző este el is lett magyarázva, de annyira fáradt voltam hogy fél órás agytorna kellett mire előszedtem a rejtett bugyrokból, egy pár agysejt helyreállításával. Bementünk, illedelmesen elmondtuk miért jöttünk, majd mondták hogy menjünk oda félre, ott egy gép, touchscreenes gép . Találtunk pár melót, kinyomattuk és elindultunk vissza. Itt a sofőrök állatok, így még én sem vezettem kocsit otthon, nem hogy ahogy ezek itt a buszt vezetik.

Hazafelé beugrottunk a sarki boltba venni ezt meg azt, majd sikeresen haza.

Este bevásárlás, ma a Tesco volt soron. A különbség a magyar meg az angol között ég és föld. Minden sarkon egyet fizet kettőt kap akció. Rengeteg leárazás van, a minőség is jobb.

Pozitív tapasztalat: Szinte mindenhol lehet kártyával fizetni, ha jól láttam még a buszon is.

Negatív tapasztalat: Este 10 után nem lehet alkoholt venni a boltokban?!

Az emberek úgy beszélik az angolt itt mint egy német paraszt.... érthetetlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://butky.blog.hu/api/trackback/id/tr77547982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seci 2008.07.01. 15:10:25

Remélem hamar találtok vmi melót!!!
süti beállítások módosítása